De que trevallaven?

Trevallaven d’agricultors, remaders i feien tots els serveis que l’amo volia: preparar el menjar i servir-lo, cuidar els animals, anar a comprar i fins i tot las esclaves donaven tot el seu cos als amos.

Imagen

Per la part de la mineria, Atenes, els esclaus són els principals extractors de les mines de plata de Laurion, necessaries per a l’estabilitat monetària de la ciutat grega. Lauffer també estima que uns 30 000 esclaus pogueren treballar a mines i els seus molins de tractament. Durant l’Imperi Romà, la condemna a les mines (ad metalla) fou part de les sancions jurídiques més utilitzades. A l’Edat mitjana, els esclaus són utilitzat, per exemple a Geava en l’explotació de les salines. A les colònies espanyoles d’ America, els esclaus negres, però sobretot els indígenes, foren massivament utilitzades en les mines d’or, plata i coure. Els portuguesos van importar esclaus negres per a l’explotació dels jaciments aurífics de minas de Gerais descoberts a finals del segle XII. I per aixo era tant important la mineria.

L’esclavitud domestica, malgrat no sigui una funció directament econòmica, l’esclavitud domèstica permet els seus propietaris d’obtenir temps lliure (otium) indispensable per a les seves activitats socials, polítiques i artístiques. És molt generalitzada a Roma i a Atenes, on fins i tot els ciutadans pobres tenien sovint un esclau domèstic. Així, segons Finley, a Atenes, tots els homes posseïa almenys un.

L’esclavitud sexual, l’explotació del cos de les dones per les funcions reproductives o de plaer és recurrent en relació a l’esclavitud. Hi ha escrits mitològics antics que indiquen el caràcter comú de l’esclavisme sexual a l’antiguitat. L’esclavitud sexual és molt estesa al món antic, ja sigui per la prostitució però sobretot per les relacions sexuals entre amos i esclaus dels dos sexes; els testimonis indiquen que aquests eren normal a Roma.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s